Kontur

Hvilke tre ord beskriver bedst Ninja Kid?

Sjov, hæsblæsende og fantastisk

Hvad fik dig til at blive forfatter?

Jeg har altid elsket historier. Jeg kommer fra en familie af historiefortællere, der gennemlevede Vietnam-krigen og flygtede til Australien. Hver gang familien holder komsammen, begynder vi at fortælle de mest fantastiske historier, så jeg tænker, at historiefortælling muligvis løber i mine årer.

Hvor fandt du inspirationen til Ninja Kid fra?

Jeg prøvede at forestille mig, hvordan det ville føles, hvis det var ens skæbne at blive en ninja, men man samtidig ikke havde evnerne til det. Så må man jo finde en anden måde at gøre tingene på. Det var sådan, jeg fik ideen til Nelsons bedstemor, der opfinder skøre ting, som Ninja Kid kan bruge til at redde verden, og som skaber en masse sjove situationer i bøgerne.

Ninja Kid er både hylende morsom og sprængfyldt med action – hvordan balancerer du de to elementer i bøgerne?

Folk fortæller mig altid, at jeg har et barnligt sind, og det er måske sandt. Jeg kan ikke holde opmærksomheden særlig længe ad gangen, så for at jeg skal holde interessen, bliver der nødt til at ske mange seje, fantastiske og grineren ting i bøgerne. Jeg tror også, det er derfor, børn elsker bøgerne.

Er der noget, du godt kunne tænke dig at sige til dine danske læsere?

Danmark er jo H.C. Andersens hjem – en af de allerstørste historiefortællere nogensinde. Han er en kæmpe inspiration for mig. (Jeg har været i København og elskede det. I Australien er der måske 6 forskellige muligheder i en sandwichbutik. I København fandt jeg en butik med 60 forskellige muligheder!) Danmark er et vidunderligt land, og jeg håber, danske børn vil få glæde af mine bøger.

Fra nørd til ninja

Spider Man møder Hundemand i denne gakkede, actionfyldte og letlæste nye serie om superhelten Ninja Kid! Da Nelson vågner på sin 10-års fødselsdag, har han pludselig fået ninjakræfter. Det viser sig, at han kommer fra en slægt af ninjaer, og Nelson er nu den sidste ninja i HELE VERDEN! Der er bare lige et problem… Nelson er en vaskeægte superklodset NØRD! Ninjakræfter eller ej, hvordan skal Nelson nogensinde kunne redde verden? Heldigvis får han hjælp af sin skøre opfinderbedstemor og madglade fætter Kenny.

Bøgerne om Ninja Kid er til alle børn, der elsker en god superheltehistorie og et godt grin. De er skrevet af Anh Do, en af Australiens mest elskede forfattere. Han har ligget nr. 4 over Australiens mest populære forfattere – over alle andre børnebogsforfattere! Anh Dos bøger er fulde af energi, højt humør, sjove illustrationer og er fantastisk underholdende at læse for børn på mellemtrinnet. Hvis du kan lide bøger som Ternet Ninja, Wimpy kid og Hundemand, så er Ninja Kid helt sikkert noget for dig!

Vi er vilde med Nelsons bedstemor! Hvordan fandt du på hende?

 Min egen bedstemor plejede at opfinde ting. Ikke helt så fantastiske som i Ninja Kid (her opfinder bedstemoren eksempelvis et apparat, der lader dig tale med dyr), men mere simple ting. Da jeg var barn, havde TV’er ikke nogen fjernbetjening. De havde knapper. Men min bedstemor gad ikke at rejse sig hver gang, der skulle skiftes kanel, så hun limede tre små pinde sammen til én lang pind, og så kunne vi bare sidde på sofaen og bruge den til at skifte kanal!

Er der noget, dine læsere ikke ved om dine bøger?
Alle karaktererne i mine forskellige serier vil på et tidspunkt dukke op i hinandens bøger, så det til sidst vil være ét stort univers, hvor de alle er helte sammen (ligesom Marvel eller DC).