Kontur

Det er super sjovt at få lov til at udfolde sig kreativt i et lidt større format end på A4 papirets begrænsede flade. Til det formål er jeres indkørsel eller vejens fortove de perfekte lærreder for børnene.

Hinkebane

Tegn en hinkebane med f.eks. 9 ruder. I hver rude skriver du tallene 1-9. Tag en sten og kast den ind i den første firkant med tallet 1. Nu skal der hoppes på ét ben, men uden at berøre firkanten med et-tallet, hvor stenen ligger. På tilbagevejen skal stenen samles op mens du står på ét ben i rude 2 og hoppe over rude 1 stadig på ét ben. Herefter skal du ramme med stenen i firkant nummer 2.

Kryds & bolle

For at spille det, skal du tegne 9 felter, og så gælder det i al sin enkelthed om at få tre på stribe enten diagonalt eller på kryds og tværs.

Det er et perfekt spil til børn allerede fra 4 års alderen og de lidt større børn kan bruge det til at lære at tænke et par træk frem i tid. 

Bilbane

Legeværelsets bilpark kan med fordel tages med udenfor i forårs- og sommerhalvåret, hvor fliseterrassen kan omdannes til spændende veje med bakker, skilte, lysreguleringer og vegetation. 

Prøv også at tegne veje i stort format, så børnene kan drøne gennem dem på scootere – det er super sjovt og kan også bruges til at øve det at færdes i trafikken.

Labyrint

Ligesom med bilbanerne kan I med fordel hygge jer med at lave labyrinter i lille eller stort format.

Børnene vil helt sikkert fryde sig ved at skulle finde vej gennem en stor labyrint med masser af blindgyder og forhindringer – det er kun fantasien, der sætter grænser.