Kontur
 • Hvor møder vi Rebekka Holm?

Vi møder Rebekka Holm i tiden lige efter ’Vildskud’. Hun er knust over, at hendes mangeårige svenske kollega og kæreste, Niclas, har forladt hende, men heldigvis dukker der en død kvinde op, og Rebekka kan bruge alt sin energi på en drabsefterforskning, der vokser sig større, mørkere og farligere jo mere hun dykker ned i den.

 • Hvilke temaer er de vigtigste i ’Kryb’?

Temaet i ’Kryb’ er overordnet en grufuld og dødens farlig tendens på nettet. Mere kan og vil jeg ikke sige for, jeg vil ikke plotspoile.

 • Hvor kommer ideen til plottet fra?

Jeg faldt over en artikel på et tidspunkt om det emne, som har givet mig ideen til plottet i ’Kryb’. Det er så uhyggeligt og desværre hverdag for en gruppe unge piger og kvinder i virkeligheden.

 • Hvordan har du researchet til bogen:

Jeg har fundet artikler og set dokumentarer, og så har jeg talt med en drabsefterforsker. Men det meste af bogen er pure opspind, præcis som det skal være, når man skriver om noget, som er så sårbart og forfærdeligt som dette emne er.

 • Det er 9. bog om Rebekka Holm. Bliver I to aldrig trætte af hinanden?

Jeg trives fantastisk i Rebekka Holms selskab. Det er jo virkelig dejligt. at det er lykkedes mig at skabe en langtidsholdbar hovedperson. som både jeg og alle læserne nyder at være sammen med.  Selvom Rebekka og jeg i udgangspunktet lever meget forskellige liv, så har vi flere fællestræk – og indimellem støder vi også ind i de samme problematikker, feks i ’Kryb’ hvor Rebekka funderer over kærligheden efter. Niclas har brudt med hende. Jeg funderer også over kærligheden lige nu, hvor jeg er blevet skilt.

 • Hvilke andre personer skal vi holde øje med her?

Sara, Rebekka ukendte niece, er helt klart a person of interest, og jeg glæder mig helt vildt til, at mine læsere skal møde hende. Det bliver spændende.

 • Hvad håber du, at læserne får med, når de læser bogen?

’Kryb’ er virkelig en virkelig uhyggelig, men også tankevækkende krimi, om hvilke uhyrligheder der sker lige for næsen af os – hver eneste dag.

MØD JULIE HASTRUP
Sjove facts du ikke vidste om JULIE HASTRUP

 • Jeg har været fascineret af drab, siden jeg som 4-årig så gyserfilmen ’Vindeltrappen’ sammen med min mormor.
 • Da jeg var seks år, forærede min pap-morfar, der var hjernekirurg, mig et ægte skalpelsæt. Så lagde vi alle mine dukker op på min mormors spisebord og skar dem op, mens han fortalte mig om anatomi og operationsteknikker.
 • Efter gymnasiet boede jeg et år i Paris, hvor jeg arbejdede som tjener og indimellem også som dørmand på restauranten. Kvindelige dørmænd havde en præventiv virkning og det passer nok, jeg husker jobbet som forholdsvis udramatisk.
 • Rebekka Holm bor i min allerførste lejlighed på Valbygårdsvej i Valby. Den ligger i stueetagen med have på begge sider, langt nede af den lange vej og er lidt uhyggelig. Men Rebekka Holm er jo sej og trives godt i den
 • Rebekka Holm og jeg er meget forskellige, men udover at interessere os for drab, så holder vi begge to meget af dejlig mad, selvom vi hader at lave den. Jeg gør det dog fordi jeg har en familie at lave mad til, men boede jeg alene som Rebekka ville jeg også ty til Meyers færdigretter og rødvin.
 • Jeg har boet i min lejlighed midt i København i 25 år, hvilket er det længste jeg nogensinde har boet et sted. Og jeg er vild med både lejlighed og beliggenheden mest af alt. Selvom jeg bor midt i København, er det som at bo i en lille landsby, hvor mange kender hinanden.
 • Jeg har et bucketlist over steder i verden jeg drømmer om at besøge. Et af dem er øen Java i Indonesien. Her er min mormor nemlig født den 4. februar 1923, næsten 3 mdr for tidligt og hun overlevede kun fordi hun blev født i tropisk varme. Java har blandt andet verdens største Orkidéhus, det var min oldefar lavet. Han var botaniker på Java i mange år.